"23 години чакане": "Снежният" свят насочи поглед към България заради Алберт Попов (ВИДЕО)


"23 години чакане": "Снежният" свят насочи поглед към България заради Алберт Попов (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1894 0

След страхотния успех на Алберт Попов дори Международната федерация по ски отдели специално внимание не само на състезателя ни, но и на България, като напомни, че дългото очакване за страната ни приключи.

"Минаха 23 години, в които България очакваше завръщането на подиума. И вчера денят най-сетне дойде след невероятното представяне на Алберт Попов. Поздравления за първото ти качване на подиума на Световна купа" - написаха от официалния профил на ФИС в социалната мрежа Facebook.

Същевременно майката на Алберт Попов даде интервю пред Българската национална телевизия, в която потвърди най-очевидното - колко горда е от сина си:

"Дотук се стига с много любов, отдаденост, труд, постоянство и лишения. Аз съм една горда майка" - призна Мартина Попова. Тя сподели още, че много хора са продължили да вярват в качествата му, но и че той и без това има силна психика.

Разбира се, за финал призна, че се надява тепърва добрита класирания за нейния син да продължат. 

Успехът е огромен не само за България, но и в личностен план за родния състезател. Очаквано, самият Алберт Попов направи красиво признание за мечтите си след триумфа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от БАЛКАНИ

Сценарият с двете ЦСКА напът да се повтори в съседно на България първенство

Румънският футбол е напът да повтори неприятно постижение на българската Първа лига. Става въпрос за прецедента...

Реклама
Най-четени новини

виж всички