ВЕЛИК АЛБЕРТ ПОПОВ! След 39 години България отново на подиума в Световната купа


ВЕЛИК АЛБЕРТ ПОПОВ! След 39 години България отново на подиума в Световната купа
Снимка: GettyImages

5981 0

Фантастичен успех постигна най-добрият скиор на България - Алберт Попов! Родният представител в елита на ски алпийските дисциплини прекъсна 39-годишна "суша" за подиуми в Световната купа и се класира на 3-то място в днешния слалом на езерото Тахо, САЩ! 

Невероятният триумф на Попов в Световната купа 

Неочакваният резултат дойде след феноменален втори манш във втората сесия. След първия манш Попов бе на 25-то място, но след невероятен втори манш той изскочи на първо място и дълго време успяваше да се запази на тази позиция. 

Благодарение на феноменалното си каране, той завърши на 3-то място с най-бързо време във втория манш, като пред него останаха единствено Александър Стойн Олсен (победител с 25 стотни пред българския скиор) и Тимон Хоган (6 стотни по-бавен от победителя). 

Попов раздели третото място с Клеман Ноел, който завърши с идентично време. 

Историческото значение на подиума за Попов 

Петър Попангелов - Младши беше последният български скиор, който се качва на призовата стълбичка след състезание за Световната купа. Това се случи за последно на 16-ти декември 1984 година. 

Днешната дата (26.02 в САЩ, 27.02 в България) е паметна за Алберт Попов, който е първият българин в топ 3 на състезание от Световната купа, а освен това записа и най-доброто представяне в кариерата си. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички