В Банско официално бе даден старт на зимния сезон 2021/22


В Банско официално бе даден старт на зимния сезон 2021/22
Снимка: Гранд Хотел Банско

1368 0

С демонстрационно спускане на децата от ски клуб "Юлен", в ски-зона Банско бе даден старт на сезон 2021-2022. Тази година е втората, в която нямаше тържествено откриване на сезона с концерт, развлечения и игри за туристите заради пандемията от коронавирус.

Независимо от това, концесионерът е предвидил, че в деня на откриване на сезона цената на ски картата ще е 20 лв., а цената на двупосочния "билет" за кабинковия лифт до Бъндеришка поляна – 10 лв. Редовните цени на картите пък имат завишение с около 12%.

*Зелен сертификат за лифта не се изисква, но той ще важи, както навсякъде - за баровете и ресторантите. Дистанция, маски в кабините и на закрито, включително и в лифтовете са мерките, които остават в сила и тази година.

От фирмата концесионер и от Планинската спасителна служба алармират за спазване и на правилата за безопасно каране в пистите, а не извън тях, тъй като опасността от лавини в момента е висока, а преди дни се налагало и контролирано събаряне.

В района на Банско и Пирин снежната покривка е от 80 см до 120 см. При желание за фрирайд трябва много консервативен избор на маршрути, включително да се избягват стръмни гори, като тези в Банско. Възможни са лавини и в горите, алармираха от Avalanche Bulgaria.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички