Тирил Екхоф отново стъпи на световния връх в биатлона, Милена Тодорова влезе в преследването


Тирил Екхоф отново стъпи на световния връх в биатлона, Милена Тодорова влезе в преследването
Снимка: Getty Images/Guliver

3063 0

Норвежката състезателка Тирил Екхоф показа безгрешна стрелба и отлична бегова форма, за да спечели световната титла в спринта на 7,5 километра при жените на провеждащия се шампионат в Поплюка, Словения. Екхоф финишира с време 21:18 минути, за да остави зад себе си французойката Анаис Шевалие-Буше и Хана Сола от Беларус.

Шевалие-Буше направи една грешка, но показа страхотна физическа форма, за да се добере до среброто с изоставане от 12 секунди от Екхоф. Сола пък бе безгрешна на стрелбището, но бе по-бавна по обиколките и се задоволи с бронзовия медал, на 14 секунди от победителката.

Три българки участваха в днешния спринт, но не разгърнаха пълния си потенциал. Милена Тодорова направи страхотен старт на състезанието, като не допусна грешка при първата си стрелба от легнало положение и даде заявка за сериозно класиране.

След това Милена направи и добро бягане, като държеше с темпото на Денизе Херман, която завърши четвърта. При второто си излизане на стрелбището обаче Тодорова направи 3 грешки от прав, които в крайна сметка я изпратиха на 48-о място. Тя все пак си уреди място в преследването, като изостава на 2:22 минути.

Даниела Кадева и Мария Здравкова не направиха добри стрелби и закономерно останаха на по-задни позиции. Кадева допусна общо 5 грешки на стрелбището, които й отредиха 88-о място, докато Здравкова направи 3 грешки, като и трите дойдоха от легнало положение, а в крайна сметка се нареди 97-а от 99 стартирали в спринта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички