След рекордната 2023 година: Алберт Попов даде обещание за следващия сезон!


След рекордната 2023 година: Алберт Попов даде обещание за следващия сезон!
Снимка: GettyImages

2178 0

Големият български талант в алпийските ски - Алберт Попов, се прибра в България днес (понеделник), след като в неделния ден завърши сезона за Световната купа по ски с 12-то място в Солдеу. 

Най-добрият представител на страната ни в зимните спортове за 2023 година постигна и най-големият успех за страната ни за 21-ви век в ските, след като се нареди в топ 3 на слалома в Палисейдс Тахо. 

При прибирането си Попов беше категоричен, че 12-ото място не е слабо постижение и е готов за нови върхове през следващия ски сезон. 

"12-то място не е никак лош резултат, особено спрямо условията. Мисля, че през този сезон постигнахме максимума. Доволен съм от 15-ото място в крайното класиране", каза от летище "София" родният скиор. 

Следващият ски сезон - повече върхове, по-малко грешки 

Попов сподели, че има още накъде да се развива, като е разкри, че кариерата му в ските е започнала едва ли не на шега. 

"С доза късмет и талант ми се получават нещата, което ме кара да вярвам, а всъщност преди дълги години започнах да тренирам почти на шега. За следващата година ще се стремя през лятото да съм по-добре физически и да се опитам да съм още по-бърз. Натрупах вече доста голям опит и се чувствам вече в собствени води на най-добрите писти", отсече скиор №1 на България. 

Сезон 2022/23 ще остане в историята на родните ски като най-силният за този век, както и с паметното постижение и класиране в топ 3 на старт от Световната купа - припомнете си епичното каране на Попов във втория манш на паметното състезание

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички