Алберт Попов след историческия успех: Сбъднах мечта, карах за всичко или нищо!


Алберт Попов след историческия успех: Сбъднах мечта, карах за всичко или нищо!
Снимка: БОК, Йордан Петков

2183 0

Най-добрият български скиор - Алберт Попов, се прибра у дома след страхотния фурор, който направи в слалома в американския Палисейдс Тахо.

Родният номер 1 завърши на престижното трето място, записвайки първия си подиум в старт от Световната купа. Това бе и пъвият такъв за България от цели 39 години. За последно това направи Петър Попангелов в Мадона ди Кампильо през 16-и декември 1984-а година.

Пред медиите на летището в София Попов сподели как се чувства след страхотното постижение. и сбъднатата си дългогодишна мечта.

"Доста съм изморен, но нормално, защото 30 часа се прибираме. Чувството е уникално, нямахме много време да изпитаме емоцията. Имаше 30 минути, в които тръпнахме дали ще бъде подиум, но се виждаше и с просто око, че ще е топ 3", започна Попов и продължи.

"За това сме работили цял живот и това беше една детска мечта. На 6-7 години бях на “Алеко” и тогава си мечтаех един ден да съм на подиума. За щастие, така се случи. Не мога да кажа, че беше неочаквано, беше въпрос на време. Благодаря на треньора ми, който нареди вратите за втория манш. Благодаря на целия екип, който ме поддържаше във форма през цялото време", допълни той.

Как се сбъдва една мечта?

"В самото спускане изглежда, че съм доста спокоен, но карах за всичко или нищо. Знаех, че трасето ще бъде наредено като за мен. Ивайло Борисов ми беше направил и ските. Доверих се на инстинкта си и се справих. До края на сезона ще карам за удоволствие, защото целта вече е постигната", коментира родният скиор и добави.

"И в предишните стартове бях в добра кондиция, можеше да се случи и по-рано този подиум. В слалома от нищото може да хванеш някой кол и да не се получат нещата. Покрай огромния снеговалеж в последните дни, теренът не беше перфектен и имаше значение дали караш първи или тридесети. Дръпнах малко газта в първия манш и затова бях 25-и, но знаех, че съм в перфектна позиция за атака във втория. Имах и късмет с пълна газ да направя безпогрешно каране.

Самият стол на водача всъщност не е най-удобното място, защото краката ти са много уморени. Хубаво е обаче да гледаш как другите финишират след теб. В годината имаше много емоции и съм много щастлив", завърши Алберт Попов.

Освен в България, Попов получи хвалебствия и извън пределите на родината. Ето как големият успех на родния номер 1 бе отбелязан в чужбина

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички