Щафетата с олимпийския огън стартира при зверски мерки за сигурност в Пекин


Щафетата с олимпийския огън стартира при зверски мерки за сигурност в Пекин
Снимка: Getty Images

971 0

В Пекин официално бе даден старт на щафетата с олимпийския огън преди началото на Зимните олимпийски игри, които започват в петък (4 февруари). Заради пандемията от Ковид-19 тя ще бъде в съкратен вариант и ще се проведе при много сериозни мерки за сигурност.

Над хиляда души ще носят олимпийския факел през състезателните зони в столицата и близкия град Джандзякоу, който ще бъде домакин на състезанията в ски бягането и ски скоковете. Зрителите по време на щафетата ще бъдат ограничени до минимум, а властите в Китай призовават хората да следят събитието онлайн, вместо да се опитват да го видят на живо.

Вицепремиерът на Китай Хан Джън запали олимпийския огън, след което предаде факела на 80-годишния Луо Джъхуан, който е първият световен шампион на Китай в зимните спортове. След това факелът мина през ръцете на астронавта Дзин Хайпън, бившата звезда от НБА Яо Мин и посланика на Гърция в страната Георгиос Илиопулос.

*Церемонията по откриването на Олимпийските игри ще бъде в петък от 14:00 часа българско време. Олимпиадата продължава до 20 февруари!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички