Започна се: Ковид-19 плъзна в Канада, общият брой случаи се покачва преди старта на Олимпиадата в Пекин


Започна се: Ковид-19 плъзна в Канада, общият брой случаи се покачва преди старта на Олимпиадата в Пекин
Снимка: Getty Images

848 0

Отборът на Канада заяви, че петима членове от делегацията за Зимната олимпиада в Пекин са дали положителни проби за коронавирус и така общата бройка на позитивните тестове преди старта на форума нарасна до 23!

Спортната сила на Игрите не поясни дали става въпрос за атлети, хора от щаба или ръководни лица. "В момента петима от 246-те членове на делегацията на Канада в Пекин са в Ковид-19 протоколите. Част от нашата стратегия бе да пристигнем по-рано, за да си дадем време за потвърждаващи тестове и, ако е необходимо, за провеждане на Медицинския експертен панел", се казва в изявлението на Канадския олимпийски комитет.

Според правилника на Международния олимпийски комитет, положителните тестове отпадат от отбора и се поставят в карантина. Брайън МакКлоски, президентът на Медицинския еспертен панел на МОК, заяви на пресконференция в Пекин, че положителните проби не са изненадващи.

"Очакваме разпространението сред канадските спортисти да бъде равно на разпространението сред канадското население в момента, което е много високо", каза той. Канада се бори с рязък скок в случаите на Ковид и премиерът Джъстин Трюдо е в момента в изолация, след като е бил контактен.

Зимните олимпийски игри в Пекин, които започват идния петък (4 февруари), ще се проведат при стриктна "затворена" система, за да бъде гарантирано, че участниците, съдиите и членовете на медиите ще останат разделени от китайското население. Общо 23 положителни случая са идентифицирани от 5092 проведени теста на атлети и членове на делегация от 26 януари насам, според данни на местните организатори!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички