План минимум изпълнен: Саша Фейгин влезе във волната програма на фигурното пързаляне


План минимум изпълнен: Саша Фейгин влезе във волната програма на фигурното пързаляне
Снимка: Getty Images

3761 0

Българската фигуристка Александра Фейгин се класира на финал във фигурното пързаляне на Зимните олимпийски игри в Пекин. Тя ще вземе участие във волната програма в своя спорт, която е в четвъртък.

Фейгин се представи добре, игра чисто и не допусна никакви грешки в скоковете си. Тя получи оценка 59,16, като за технически елементи ѝ бяха присъдени 32,36 точки и 26,80 за компоненти на програмата си. Нашата състезателка се пързаля под съпровод на музиката от филма "Светлините на рампата".

Кратката програма при жените завърши (към 16:27 ч.), като Фейгин завърши на 23-то място, което ѝ е достатъчно, за да се пързаля и във финала. На първо място се класира уличената в допинг млада рускиня Камила Валиева. Втора завърши сънародничката ѝ Анна Щербакова, а третото място спечели японката Каори Сакамото.

Българката беше с 15-и стартов номер днес. Тя е първата фигуристка от 24 години насам, която представя България в този спорт на най-големия спортен форум в света. За последно това направи София Пенкова в Нагано през 1998 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички