Титли за САЩ във фигурното пързаляне и халфпайпа в Пекин


Титли за САЩ във фигурното пързаляне и халфпайпа в Пекин
Снимка: Getty Images

2426 0

Представителите на САЩ спечелиха два златни медала в началото на шестия състезателен ден на Зимните олимпийски игри в Пекин. На пързалката за фигурно пързаляне Нейтън Чен се представи много силно и грабна титлата на сингъл с общ резултат 332,60 точки.

22-годишният американец бе най-добър както в кратката, така и в свободната програма, за да стигне до убедителен успех. На второ място завърши японецът Юма Кагияма, който остана на повече от 20 точки от победителя, а топ 3 допълни още един представител на Япония - Шома Уно (293,00 точки).

В халфпайпа от програмата на сноуборда американката Клоуи Ким защити титлата си от ПьонгЧанг и се превърна в двойна олимпийска шампионка едва на 21-годишна възраст. Тя направи страхотен първи рън, за който получи 94 точки, а те бяха достатъчни за златния медал. Сребърния медал спечели испанката Кералт Кастейе (90,25 точки), а на почетната стълбичка се качи и Сена Томита от Япония (88.25).

Така САЩ вече има три златни, пет сребърни и един бронзов медал и заема четвърто място в класирането по медали. Германия пък вече има четири титли на Игрите. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички