Марко Одермат изрази недоволството си от организаторите на Пекин 2022


Марко Одермат изрази недоволството си от организаторите на Пекин 2022
Снимка: Getty Images

1603 0

Швейцарският скиор Марко Одермат се изказа остро срещу организаторите на Зимните Олимпийски игри в Пекин, след като третата тренировка за спускане при мъжете беше отменена заради силен вятър.

Сесията беше прекратена от съображение за сигурност след като само трима състезатели се спуснаха. Матиас Майер, Кристоф Инерхофер и Александър Аамод Килде се оплакаха от опасните условия.

"Просто не е честно и за мен големият проблем е как те (журито на състезанието) общуват с нас, спортистите. Те просто вземат решение в 11:15, отменяйки тренировката, а последните два дни да започнахме един час по-късно. Дори не ни питат какво мислим. С две-три изречения говорихме с ФИС, после те изключиха радиото и не отговориха повече", заяви Одермат.

"На олимпийската писта, където всичко е ново, наистина искате да имате същото количество тренировки. Ако е във Венген или Китбюел, всеки знае наклона, но тук всичко е ново, всичко е различно. Така че всяко спускане наистина ви помага да намерите перфектната настройка или линия. Надяваме се утре (неделя) вятърът да се успокои и да имаме честно състезание", добави швейцарецът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички