Краси Анев след скандала за бойкот: Очернят ме!


Краси Анев след скандала за бойкот: Очернят ме!
Снимка: БГНЕС

2167 0

Красимир Анев избухна срещу обвиненията в бойкот на българския национален отбор по биатлон. Президентът на федерацията Екатерина Дафовска скочи срещу европейския вицешампион в преследването заради отказа да участва в шафетата.

"Искат да ме очернят, заяви Анев пред "България Днес". - Екатерина Дафовска и треньорът на националния отбор Николай Захиров са ме нарочили. Много добре знаеха, че няма да участвам в щафетата. Федерацията беше запозната с моята програма. Тя е много натоварена. Няма как да се пускам във всеки старт. Имахме участници за щафетата. Лъжат, че другите момчета са болни. Това е цирк. До 23,30 часа играхме билярд със съотборниците ми предната вечер. Нищо им нямаше. От федерацията искат да омаловажат успеха ми. Изкарват ме лошия, но в случая не е така. Те имат непрофесионално отношение към мен. Настаняват ни в ужасни хотели. Условията за работа не са добри. Пародия! Всичко в нашия биатлон става много трудно. Искали да участвам в щафетата, с кого да се състезавам? Момчетата от отбора не ми говорят. Държат се надменно. Допреди година им бях като брат. Сега ме ненавиждат. Всичко това е, защото Захиров ги настрои срещу мен. Той ме мрази. Беше заявил пред много хора, че нямам бъдеще като биатлонист. Нямал съм какво да дам за България. Сега иска да участвам под негово ръководство. Това няма как да се случи. От федерацията искат да ни отстранят с моя личен треньор. Работи се срещу нас. Продължавам да се боря сам срещу всички".

Анев сподели, че няма да спре да работи с личния си треньор Георги Фъртунов.

"Той е в основата на успеха ми, каза сребърният медалист от европейското в Отепа. - Положихме много труд през тази година. Резултатите са налице. Можех да се представя и по-добре на европейското, но бях пет дни на антибиотици. Това ми попречи да се класирам на по-предни позиции в индивидуалното и в спринта", завърши той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички