"Камера, екшън": Скиор на Пекин 2022 заби ската си със задно салто в главата на оператор (ВИДЕО)


"Камера, екшън": Скиор на Пекин 2022 заби ската си със задно салто в главата на оператор (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3897 0

По-атрактивните спортове винаги са били по-рискови за състезателите, които участват в тях. Някои дисциплините на олимпийските игри не правят изключение. В историята сме ставали свидетели на меко казано неприятни контузии и наранявания.

На Зимните олимпийски игри в Пекин, които се провеждат към момента, безспорно едни от най-опасните спортове могат да се окажат ските и разновидностите, в които се провеждат. Това бе потвърдено отново няколко дни преди края на Олимпиадата в Китай.

Финландецът Йон Салинен участва в квалификациите на дисциплината "халфпайп", когато при един от скоковете му, с който имаше намерение да направи задно салто, уцели със своята ска един от операторите на място.

Впоследствие Салинен се приземи много неприятно и пострада. Той не съумя да прецени добре ситуацията преди да се изстреля нагоре и след тежкото приземяване по предварителни прогнози е счупил своята ключица.

Това се случи посредата на състезанието му. Съдиите не бяха очаровани от видяното и му поставиха много ниска оценка - едва 18 от 100. Операторът бързо се изправи и нямаше проблеми за него, като продължи да си върши работата след това, тъй като квалификациите продължиха.

"Дори не бях сигурен дали ще продължа с втория опит след сблъсъка, надявам се операторът да е добре. Приземих се право върху него. На предпоследния скок не ускорих достатъчно и се приземих лошо, а на последния ударих ските в снега и паднах върху оператора" - заяви Салинен впоследствие.

Класация по медали на Олимпийските игри в Пекин.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички