19-годишната Александра Фейгин допусна доста грешки, но даде заявка за нова олимпиада


19-годишната Александра Фейгин допусна доста грешки, но даде заявка за нова олимпиада
Снимка: Getty Images

5713 0

Българката Александра Фейгин не успя да изиграе добро съчетание във волната програма от фигурното пързаляне на Зимната олимпиада в Пекин.

Нашето момиче бе доста нервно и допусна редица грешки по време на изпълнението си на "Жар птица" от Игор Стравински. Тя изпълни само четири от общо 12 елемента без грешка, като веднъж падна при сложна комбинация. 

Фейгин получи оценка от 49.89 за елементите си и 51.26 за изпълнение (както и 1 точка наказание) и събра актив от 159.31 (в него влиза и оценката от състезанието във вторник). Фигуристката ни ще завърши на 24-о или 23-о място в крайното класиране. По-късно ще стане ясно дали рускинята Камила Валиева ще спечели ново злато! (в крайна сметка не спечели, а показа, че скандалите са ѝ се отразили тежко - прочетете подробности тук).

Александра Фейгин, която е родена в Йерусалим, стана третата българка, която стига до волната програма на зимна олимпиада - преди нея това сториха Виктория Димитрова (1992 г.) и Цветелина Абрашева (1994 г.).

"Започнах подготовка по-късно и доста късно влязох във физическа форма. Олимпиадата за мен ще остане една невероятна емоция. Още не мога да повярвам, че съм била на олимпийския лед и се надявам след четири години пак да представям България. Като паднах, коляното ме заболя. Още не мога да го сгъвам", каза след изпълнението си 19-годишната Фейгин.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички