Домрачова излъга Макарайнен и ожесточи битката за Световната купа


Домрачова излъга Макарайнен и ожесточи битката за Световната купа
Снимка: Getty Images/Guliver

1506 0

И чешкият зимен курорт Нове Место не можда да се превърне в истинска арена на първото надбягване по последна обиколка между двете големи дами на съвременния биатлон – Дария Домрачова и Кайса Макарайнен. В днешното преследване и двете направиха по четири грешки – две на първата стрелба на легнал и по една на двете стрелби на прав, но на последната обиколка Дария Домрачова излезе на 15,7 секунди пред финландката, която така и не можа да покаже страховитата си бегова форма отпреди Нова година и да постави под напрежение белорускинята.

Времето в Нове Место въобще не беше приятно за биатлон – силен снеговалеж и вятър пречеха доста на стрелбата. Именно това се оказа решаващо при последната стрелба, когато водеше представителката на домакините – Габриела Соукалова. Тя тръгна с 21-ви номер и стигна до лидерското място преди последната стрелба заради отличните 15 от 15 в първите три влизания на огневия рубеж. Соукалова обаче сбърка два пъти в последната стрелба и така изгуби шанс дори за място на подиума.

В крайна сметка Дария Домрачова победи с 6,8 секунди пред големия си съперник – Кайса Макарайнен. Трета остана германката Лаура Далмайер, а Ванеса Хинц изпревари Соукалова и завърши четвърта, докато чехкинята завърши пета.

Победата на Домрачова означава, че тя скъси с още седем точки преднината на Макарайнен на върха и изостава с 27 точки от финландката - 750 точки за Макарайнен срещу 723 точки за Домрачова. Трета е Валя Семеренко с 579 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички