Добра стрелба осигури рекордно класиране за Димитър Герджиков на Олимпийските игри в Пекин


Добра стрелба осигури рекордно класиране за Димитър Герджиков на Олимпийските игри в Пекин
Снимка: Getty Images

4911 0

Българският национал в биатлона Димитър Герджиков допусна само две грешки и записа рекордно класиране на Зимните олимпийските игри в Пекин.

Герджиков завърши на 41-о място на 20 километра индивидуално, което е с две позиции по-добро от 43-ото му място в същата дисциплина на Игрите в Пьонгчанг преди четири години.

Въпреки това тежките условия в Пекин не позволиха на Герджиков да разгърне пълния си потенциал в ски бягането по трасето, за което и не успя да стигне по-далеч от 41-ото място. 

Герджиков записа най-предното класиране от българите. Владимир Илиев допусна цели пет грешки при стрелбата и остана едва 61-и. Антон Синапов направи шест грешки и финишира 85-и.

Голямата надежда на норвежкия биатлон Йоханес Тингес Бьо се задоволи с бронз, след като златото отиде при представителя на Франция Куентин Филон Майе, а среброто - при Антон Смолски от Беларус. 

След състезанието Антон Синапов призна, че българският отбор има проблеми с адаптацията към тежките условия в Пекин. "Доста се отразява надморската височина, близо 1700 метра, доста е тежко и за бягане, и за стрелба. Сложно е да задържиш бърза скорост в последните две обиколки заради студеното време. Това ми се отрази и в стрелбата."

"Генерални промени за толкова кратко време не могат да се направят. За себе си трябва да си извадя изводи за стрелбата и да си коригирам грешките. Със сигурност това не е моята стрелба на легнал, през целия сезон показвам несигурност в тази стрелба. През годините ми беше основен коз, но през този сезон не знам защо не ми се получава", каза Синапов пред БНТ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички