Владимир Илиев: След слабия сезон не очакваха медал от мен, но аз вярвах


Владимир Илиев: След слабия сезон не очакваха медал от мен, но аз вярвах
Снимка: БГНЕС

2115 0

"Когато има резултат, всеки очаква да се появи следващ много скоро. Ще работя за това нещо и да се надяваме. Всички зависи от мен, от треньорите и от Федерацията". Това заяви биатлонистът Владимир Илиев, който спечели сребърен медал в индивидуалната дисциплина на Световното първенство в Йостерсунд. За постижението си днес Илиев ба отличен за най-добър спортист на месец март в традиционната анкета на Пресклуб България, предаде БГНЕС.

"Може би не се очакваше, защото до Световното първенство моят сезон беше доста сложен, труден и слаб. Но специалистите, които разбират от спорта биатлон, знаят, че във всяко голямо първенство съм имал шанс за медали и за мен не беше случайно. Хората, които ме подкрепяха, знаеха, че мога да го направя. Функционалната ми форма също го показваше, просто беше време стрелбата да се получи и да се комбинира с доброто ми бягане. Винаги ми е подхождало това трасе, винаги съм показвал прилични резултати, там е доста сложно самото стрелбище с вятъра. Просто беше моят ден, чувствах се стабилен, вятърът не ми оказваше голямо влияние, просто бях концентриран и така се получи резултатът", сподели Илиев след награждаването.

"Всички зависи от мен, от треньорите и от Федерацията. Подготовката ни да протече, да няма проблеми и, разбира се, винаги могат да се получат подобни резултати и да ги потвърдим на същото първенство, и дори на Олимпиадата след три години. Няма от какво да се чувствам по-специален, затова съм тренирал и работил толкова години. Смятам, че успехът е на върха на пирамидата и трябва да се отнасяме към него като всеки един човек в кариерата си, съвсем нормално", допълни той.

Илиев разкри, че за момента не мисли за край на кариерата си и планира да се състезава поне до следващите Зимни олимпийски игри след три години. "Смятам, че мога да дам още на биатлона, не се чувствам изморен. Чувствам се добре, смятам, че мога да подобря резултатите. Дори да не стане следващ медал, смятам, че много мога да подобря резултатите си в Световната купа. Има къде да покажа и какво да покажа. Надявам се на Олимпиадата да съм здрав и да покажа това, което тази година показах", завърши състезателят.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички