Сани Жекова между отказване, треньорството и създаване на семейство


Сани Жекова между отказване, треньорството и създаване на семейство
Снимка: БГНЕС

1364 0

"Изправена съм пред различни възможности и трябва да взема важни решения за живота си оттук нататък. Дали ще са свързани със състезателна, или треньорска дейност, развиване на другите проекти, към които проявявам интерес, или създаване на семейство – определено ми предстои да взема важни решения, но все още не бих казала, че съм готова за тях“. Това заяви най-добрата ни сноубордистка Александра Жекова, която спечели приза за спортист на месец февруари.

"За мен състезателният път винаги е бил път на личностно развитие, път, през който съм научила страшно много. В последните две години не успявам да удовлетворя своите лични високи очаквания, защото чисто спортният резултат, който гоня не идва. А това се случва най-често, заради обстоятелства, които не са в моите сили. От своя страна това ми действа емоционално, защото понякога просто изпадам в ситуации, в които съм безпомощна. Това естествено не ми харесва и е може би е единственият голям негатив, заради който се замислям дали да продължа да се състезавам“, коментира Жекова, която записа най-доброто представяне за България на Олимпийските игри в Пьонгчанг.

Сани финишира шеста в сноубордкроса и по този начин 30-годишната софиянка достигна до втори пореден олимпийски финал след петото й място в Сочи през 2014 година.

"Олимпиадата не беше пикът на сезона за мен. Вярно е, че там реално може би постигнах най-добрия си резултат, но знаех, че можем повече. Спортът обаче е такъв – всичко се променя много динамично и определено се нуждаеш и от късмет, за да ти се получат нещата.“

След Игрите в Корея, Жекова взе участие и в заключителните стартове за Световната купа. За съжаление българската сноубордистка се контузи на тренировка преди последното състезание за сезона в швейцарския курорт Вейсоназ.

"Надявах се да постигнем поне още един голям финал, в който да имам възможността честно да се боря за медал. За съжаление, по стечение на обстоятелствата, това не се случи. Много често бях изхвърляна във важни части от елиминациите от мои по-груби съпернички. Отпадах от големия финал, оставах за малкия, който печелех с лекота. И така до предпоследния старт в Русия, на който имах първо време по време на тренировките. Вследствие на състезанието, което не протече добре за мен, се почувствах зле емоционално. Просто не успях да се вдигна след последната възможност да вляза в големия финал. Затова може би и пренатегнах малко нещата в последния старт, където просто малка грешка ме извади от баланс и се стигна до това падане и контузията, която ме извади от последния старт“, коментира още Сани.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички