Сани Жекова: Нашата мисия е да произвеждаме повече спортисти за световни успехи


Сани Жекова: Нашата мисия е да произвеждаме повече спортисти за световни успехи
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

1993 0

Александра Жекова изрази надежда, че след тези Олимпийски игри ще има промени в българското законодателства и спорта. "Много малки са нещата и детайлите, които ни делят от най-добрите. Предстоят ми още три много важни старта от световните купи. Аз съм подготвена за тях и сега фокусът ми е само и единствено там", заяви пред журналисти по​ време на награждаването си за постигнатия резултат на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. ​Припомняме, че българката се нареди на ​шесто​ място във финала на ​бордър​кроса​, като това е най-доброто представяне на наш спортист до момента от Игрите.​

"Вярвам, че нашата мисия за в бъдеще ще бъде да произвеждаме повече спортисти, които да са способни на световни успехи, и лично аз бих искала да се захвана с това, защото смятам, че е важно за бъдещето на цялата нация", коментира намеренията си Сани Жекова да се отдаде на треньорска дейност след състезателната си кариера. Все пак тя отбеляза, че засега се е концентрирала изцяло върху състезанията, които предстоят.

"Много силно се надявам, че след резултатите от тези Зимни олимпийски игри ще има промени в българското законодателство и спорта и повече хора, които имат възможност, ще видят, че само на собствени сили и на издръжката на държавата няма да успеем да се справим и да правим елитен спорт. Надявам се повече хора да насочат силите си натам, защото това е единственият шанс за българския спорт, изкуство и култура да прогресира и да може да стъпи на световно равнище", заяви Жекова. По отношение на предстоящия старт на Радо Янков в Пьонгчанг тя бе категорична, че той е много добре подготвен и ще даде всичко от себе си,​ за да направи най-доброто представяне. 

"За миг щях да отпадна още по време на тренировките, когато направих много лошо падане, и първата мисъл, която ми мина през главата, бе, че всичко е свършило. Слава богу, нещата се развиха положително в следващия ден и имах възможност да се състезавам", разказа още Жекова. Тя разкри, че вторият път, когато си е помислила, че всичко е приключило, е при удара с французойката при втората елиминация. "Генерално мога само да бъда благодарна, че стигнах на големия финал и там, спрямо сложните ситуации, в които изпадах, дадох най-доброто, което успях", каза още сноубордистката.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички