Зетова: Очарована съм от националите, от години не сме показвали такова ниво


Зетова: Очарована съм от националите, от години не сме показвали такова ниво
Снимка: БГНЕС

1151 0

Волейболната ни легенда Антонина Зетова изрази разочаровнаието си от загубения от мъжкия ни национален тим полуфинал на Евроволей 2015. Тя обаче сподели, че е очарована от представянето на момчетата на Пламен Константинов.

"Като цяло съм очарована от играта на нашите момчета - като волейбол, като тактика, като техника, като желание...Мисля, че нашият отбор от много години не е показвал волейбол от такова ниво, което може само да ни радва", заключи тя в ефира на "Нова".

"Когато два отбора играят по сходен начин и искат да победят, показват равностойна игра на игрището. Така бе вчера, нали? В такива моменти единият взима превес, другият. Но в края на геймовете, когато е най-важно да направиш една ситуация, да извадиш една топка в повече в защита, да направиш един блок, да отиграеш, там направихме няколко грешки една след друга, което бе поредица от сбъркания серивс в неправилен момент... Това са тънки неща във волейбола, които правят разликата и решават мача", анализира тя.

"Когато говорим цялостно по елементи как е играл отборът, мога да кажа, че българският отбор игра чудесно в защита. Ние превъзхождахме французите в дефанзивен план - тези, които са световно известни с всеотдайната си игра в защита и бързата контраатака, през първите два гейма им показахме, че можем да сме по-добри от тях..."

"Когато играят два равностойни отбора, две точки са много", добави тя.

"Човек в такъв момент не може да остави вчерашната загуба в предишния ден и да гледа спокойно към мача за третото място. Защото това, което можеше да се случи днес, можеше да стане историческо за българския волейбол", категорична е Зетова.

"Сигурна съм, че целият отбор и треньорски щаб не е спал цяла нощ", заяви легендата на българския волейбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички