В Полша и Русия наддават за Пламен Константинов


В Полша и Русия наддават за Пламен Константинов
Снимка: БГНЕС

1289 0

Треньорът на волейболния ни национален отбор Пламен Константинов почти сигурно ще продължи работа с клубен отбор след края на Евроволей 2015. Доброто представяне на "лъвовете" в турнира разпали отново интереса към Гибона, пише "Меридиан мач".

В началото на лятото той обяви, че не иска да поема клуб на всяка цена, а ще подпише при план с дългосрочна перспектива. В противен случай би предпочел да се съсредоточи към предстоящата олимпийска квалификация между 5 и 10 януари 2016 г. в Берлин.

След фурора в София обаче ситуацията е леко променена. В „Арена Армеец" е пълно с мениджъри и волейболни капацитети, които искат най-доброто за своите състави. Такъв е случаят с руския Губерния.

Гибона напусна тази пролет Нижний Новгород след три сезона начело на тима. Причината бе, че за последните две години националният ни селекционер получил само 3 заплати. Той самият обаче зави преди време, че Губерния не е затворена страница за него. Константинов е бил начело и на Сургут в руската Суперлига, където според местната преса финансовата криза започва да отстъпва.

Пламен има много солидни позиции и в Полша. Той защитава цветовете на Ястжембски Венгел през 2006 г. Тогава в тима бе и друг българин - Ивайло Стефанов. Преди няколко години се заговори дори, че Гибона може да поеме „Дружина Полска". В Полша доста разчитат на чужди специалисти, така че не е изключено да видим именно там в най-скоро време селекционера на България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички