Франция ни отне мечтата, но ние им взехме страха


Франция ни отне мечтата, но ние им взехме страха

1758 0

Снощи отборът на Франция отне мечтата на българския национален отбор по волейбол да играе финал на домашното европейско първенство. Крушението след обрат потопи цяла България в сълзи, но ни остана едно малко утешение - фактът, че сериозен страх и респект е тресял "петлите" преди снощния двубой.

Френското издание sport24.lefigaro.fr нагледно показва това с материала си озаглавен "Сините" търсят утвърждаване в българския ад".

В материала се отбелязва колко враждебна е атмосферата в "Арена Армеец". "В София Франция ще спори с цялата страна, а не само с шестима играчи", се казва в статията.

"Това е една страна, която е луда по волейбола", заявява треньорът на французите Лоран Тили, който след мача си призна: "И аз не знам как победихме, беше много трудно".

"Ще бъде истински ад, ние сме сами срещу всички", казва капитанът на Франция Бенжамен Тониути.

"Чака ни много враждебна атмосфера. Преживях го през 2012 г. в квалификация, в същата зала. Понякога е плашещо", признава пък Ървин Нгапет.

В материала се припомня и победата на "Лъвовете" над Франция през 2012 г. "В същата зала, тласкани от популярния си плам, българите разбиха олимпийските мечти на Франция, спечелвайки с 3:1. Лоран Тили бе назначен точно след ужасното разочарование. Възмутени, трикольорите взеха реванш през юли във Варна във финален мач от втора дивизия на Световната лига", пише sport24.lefigaro.fr.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички