Загубихме и от Хърватия на Евроволей 2015, надяваме се на чудо, за да продължим


Загубихме и от Хърватия на Евроволей 2015, надяваме се на чудо, за да продължим

1098 0

Волейболните ни националки на сведоха до минимум шансовете си за класиране на плейофите от Европейското първенство в Белгия и Холандия.

Момичетата на селекционера Драган Нешич отстъпиха драматично на Хърватия с 2:3 (23:25, 25:22, 25:14, 22:25, 13:15) във втория си мач от предварителна Група С, игран тази вечер пред около 500 зрители в залата на спортния център "Топспорт" в Ротердам.

Така българките са на последното 4-о място във временното класиране без победа и една единствена спечелена точка до момента. Отборът на Хърватия пък е 3-о място с 1 победа, 1 загуба и 2 точки

Лидер е настоящия шампион Русия с 2 победи от 2 мача и 6 точки, а Беларус е втори с 3 т. По регламент победителят в групата се класира директно за 1/4-финалите, докато втория и третия отбор ще играят плейофите срещу втория и третия от Група "А".

Утре (28 септеври) в последните срещи България играе срещу беларускините, а хърватките срещу "Сборная". Двубоите са съответно от 18,00 и 21,00 часа българско време. Единственият шанс българските "лъвици" да продължат напред е чиста трисетова победа над Беларус, а хърватките да загубят от Русия, което е равносилно на чудо.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички