Русия ни сгази на старта на Евроволей 2015 за жени


Русия ни сгази на старта на Евроволей 2015 за жени
Снимка: Официален сайт на БФВолейбол

1241 0

Волейболните ни националки започнаха кошмарно участието си на Европейското първенство в Белгия и Холандия. Момичетата на селекционера Драган Нешич бяха отнесени от настоящия шампион Русия с 3:0 (6, 25, 27) в първия си мач от предварителна Група "С", игран този следобед пред около 500 зрители в зала "Топспорт" в Ротердам.

Утре (27 септември) българките излизат за втория си мач в групата срещу отбора на Хърватия, който по-късно тази вечер играе срещу Беларус.

Срещата е от 19,00 часа българско време, а преди това от 16,00 часа "Сборная" играе с беларускините.

Първият гейм се превърна в истинско унижение за нашите. Русия набързо поведе с 1-0 след съкрушителното 25:6.

Във втората част българките се задържаха в резултата само до 3:3, след което се стигна до 4:8 при първото техническо прекъсване. Постепенно Русия увеличаваше аванса си, за да затвори гейма при 25:14.

Рускините си осигуриха комфортен аванс още в началото на третия гейм и мачът сякаш се доиграваше. Точно в този момент обаче българските момичета започнаха да демонстрират истинската си класа. Силна поредица от точки ни върна в мача като пасивът бе стопен на 2 точки – 19:21.

При 24:21 момичетата на Драган Нешич успяха да спасят три мачбола и да изравнят за 24:24, след което имаха и възможности дори да поведат в резултата. Все пак, при петия си мачбол Русия успя да се поздрави с успеха след 27:25 и да започне турнира с победа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички