Волейболните национали постигнаха важна победа над Словения в Лигата на нациите


Волейболните национали постигнаха важна победа над Словения в Лигата на нациите
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2460 0

Националният отбор на България по волейбол постигна изключително важна победа над четвъртия в света - Словения в Лигата на нациите. "Лъвовете" се наложиха с 3:0 (26:24, 25:23, 25:17) във втория си мач от турнира, след като загубиха от Китай с 2:3 в първия.

България поведе в мача с 4:3 след страхотна игра на блокада. Впоследствие се стигна до 15:15. Алекс Грозданов заби единична блокада на атака на рок Можич - 16:15, а до края на гейма двата тима вървяха точка за точка, преди "лъвовете" да спечелят решително предимство в последния възможен момент.

Втората част също се движеше изключително равностойно, като едва при 22:22 българите взеха две точки аванс и затвориха гейма успешно с 25:23, за да вземат комфортна преднина.

Две поредни български блокади, в които главно действащо лице бе Алекс Грозданов и 6:6 в началото на третата част. "Лъвовете" успяха да поведат с 8:6 след технична игра на Алекс Николов. Така около средата на частта българите започнаха да трупат преднина, докато съперникът вече изглеждаше обезверен, за да се стигне до 8 мачбола за момчетата на Пламен Константинов. Мартин Атанасов отигра отлично в атака и донесе успеха на България в третата част с 25:17 и в мача с 3:0 гейма.

Следващата среща на България е утре (9 юни), като възпитаниците на Пламен Константинов ще се изправят срещу Полша.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички