Япония нанесе втора загуба на България във волейболната Лига на нациите


Япония нанесе втора загуба на България във волейболната Лига на нациите
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1502 0

Българският национален по волейбол за жени загуби от домакина Япония с 0:3 (20:25, 17:25, 19:25) в третия си мач от първата седмица в турнира Лига на нациите в Нагоя. 

Селекционерът на България Лоренцо Мичели избра в стартовия състав Мария Кривошийска, Елена Бечева, Петя Баракова, Мерелин Николова, Мария Йорданова, Мира Тодорова, плюс либерото Мила Пашкулева.

Българките започнаха силно двубоя и не изоставаха много от състава на Япония. След равенство при 16:16, дошло след ас на Елена Бечева, японките отбеляза четири точки за преднина от 20:16 и спечелиха гейма с 25:20.

"Лъвиците" изоставаха през на няколко пъти във втората част и отстъпиха със 17:25 пред добрата игра в защита на японките. Началото на третия гейм бе добро за нашите момичета, които поведоха с 9:7. Тимът на България допусна обрат за 12:13, но изравни при 15:15 след успешна акция, завършена от Мерелин Николова. Япония обаче успя да се откъсне с пет точки в заключителните моменти на гейма до 22:17 и ликува с крайното 25:19.

Най-резултатна от българските волейболистки бе Мария Йорданова с 9 точки, а по 7 реализираха Мира Тодорова и Мерелин Николова.

Поражението е второ за българките, които стартираха с категоричен успех с 3:0 над Хърватия, а след това отстъпиха пред Доминиканската република с 2:3 гейма. Следващият мач на "лъвиците" ще бъде утре (4 юни) срещу Германия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички