България сведе глава и пред Русия за 10-а загуба в Лигата на нациите


България сведе глава и пред Русия за 10-а загуба в Лигата на нациите
Снимка: volleyballworld.com

5965 0

Националният отбор по волейбол на България записа 10-о поражение в Лигата на нациите, след като отстъпи на Русия със 17:25, 22:25, 17:25 в 12-ия си мач от турнира. Подмладеният състав на България остава със само две победи от началото на надпреварата, след като действащият шампион в Лигата на нациите не даде никакви шансове на "лъвовете". 

ГЕЙМ 1

България започна силно срещата, като бързо отвори разлика от 3-4 точки. При първото техническо прекъсване "лъвовете" водеха с 8:4, но след това руснаците спечелиха няколко поредни точки и изравниха резултата за 9:9. Доброто сервиране на Русия продължи, докато България показа слабостите си на посрещане, което доведе до обрат в резултата и преднина за "Сборная" с 11:14. В следващите разигравания Русия доминираше и отвори още по-голяма разлика, като в крайна сметка спечели частта с разгромното 17:25.

ГЕЙМ 2

Във втория гейм двата отбора се движеха точка за точка, като "лъвовете" успяха да изравнят играта. Стигна се до 13:13, след което Русия отново дръпна напред в резултата. С няколко поредни точки бързо-бързо се стигна до 15:20 в полза на "Сборная". "Лъвовете" съумяха да скъсят малко изоставането си, но не и да обърнат развоя на гейма, който отново бе спечелен от Русия - с 22:25.

ГЕЙМ 3 

България започна добре частта и поведе в резултата, но това се запази само до 4:3, след което Русия взе нещата в свои ръце. Руснаците отвориха разлика от четири точки за 6:10, която се запази и дори увеличи. Разликата стана седем точки при 15:22, като срещата се доиграваше. Русия затвори гейма при 17:25.

България остава на 14-о място със 7 точки в актива си, като изпреварва единствено отборите на Нидерландия и Австралия. Русия пък влезе в топ 3 на подреждането с 26 пункта, като е на три зад лидера Бразилия, който е с мач по-малко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички