Треньорът на Франция отличи трима играчи от "не перфектния" български тим


Треньорът на Франция отличи трима играчи от "не перфектния" български тим
Снимка: Getty Images

1348 0

Треньорът на националния отбор по волейбол на Франция - Андреа Джани, отличи трима български играчи преди двубоя между двата тима в осминафиналите на Евроволей 2023. Той призна, че съперникът им не е перфектен отбор.

"Това не е перфектен отбор, но имат трима играчи в лицето на Цветан Соколов, Александър Николов и Мартин Атанасов, които са много добри нападатели и много добри на сервис", заяви Джани, цитиран от "АФП".

Блокировачът на "сините" Бартелеми Шинениезе пък отличи своя съотборник в Лубе. "Той е много добър играч, само на 19 години е, а вече е титуляр в един от най-добрите италиански клубове. Има много голям потенциал. Когато започме да бъде много горещ в атака и сервис е трудно да го спреш", заяви той.

И треньор, и играч останаха недоволни от издърпването на мача България - Франция с един ден. "Виждайки как календарът на международен турнир се променя по време на състезанието, разбираме, че това се случва само във волейбола, не и във футбола, баскетбола или хандбала, но не трябва да хабим енергията си за това", посочи Джани.

"Това е липса на уважение към нас и към всички, които обичат волейбола. Спортно това ни поставя в неизгодна позиция, току-що пристигнахме и това променя нашата програма, докато България играе у дома, в тази зала, от 10 дни. Това е лошо за имиджа на волейбола. Никога не виждате това в други спортове. Странно е и досадно", заяви на свой ред Шинениезе. Французите обвиниха България в мръсен номер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички