Сърбия обърна Словения и покори европейския връх за трети път в своята история


Сърбия обърна Словения и покори европейския връх за трети път в своята история
Снимка: CEV

1551 0

Волейболистите на Сърбия триумфираха за трети път в своята история с европейската титла, след като надиграха Словения във финала в Париж с 3:1 гейма – в отделните части (19:25, 25:16, 25:18, 25:20).

Първият гейм отиде на сметката на словенците, които започнаха много вдъхновено и записаха пет блокади срещу една за съперника, а това се оказа ключово по пътя към успеха в откриващата част. След това обаче възпитаниците на Слободан Ковач се окопитиха и не оставиха шансове на сърцатите играчи на Алберто Джулиани, които и се поумориха, печелейки последователно на 16, 18 и 20 точки.

За победителите най-резултатен беше Александър Атанасиевич с 22 точки (17 от атака, 4 от блокада и 1 от сервис), а с 20 пункта допринесе Уруш Ковачевич. За словенците Клемен Чебул се отчете с 15, а Ален Пайенк добави 12, но те се оказаха крайно недостатъчни за нещо повече от почетна загуба.

Сърбия стана европейски шампион за трети път в своята история – 2001 (под името Югославия) и 2011 тимът побеждава на два пъти в спора за титлата Италия. Словения отново не успя да се качи на европейския връх, след като през 2015 отборът отстъпи във финала на Франция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички