Спортното министерство проверява волейболната федерация за разходването на бюджета


Спортното министерство проверява волейболната федерация за разходването на бюджета

573 0

Министерството на младежта и спорта (ММС) е назначило проверка на волейболната федерация (БФВ), информира "Дневник". До проверката се стига, след като представители на опозицията заявиха, че БФВ има сериозни финансови проблеми.

От ММС заявяват пред "Дневник", че не разполагат с данни за задължения на БФВ, каквито твърдения се появиха от новосъздадения инициативен комитет. "ММС е назначило проверка на БФВ за периода 2015 - 2019 г. за организационното състояние на федерацията и за разходването на финансовите средства, предоставени на федерацията от ММС", отговарят от Спортното министерство пред "Дневник".

"За 2019 г. ММС има сключен договор с БФВ по Програмата за развитие на спорта за високи постижения за средства в размер на 2 200 000 лева. В изпълнение на договора и по заявка на федерацията за месец декември предстои да се предоставят средства в размер на 55 671 лева за изплащане на месечните средства на състезателите, треньорите и длъжностните лица, включени в проекта на БФВ. Средствата са целеви и не могат да се разходват не по предназначение. ММС изисква копия на първичните счетоводни документи за превод на месечните средства в срок до 14 дни от превода им", коментират от министерството по темата.

Междувременно може да прочетете как Българският футболен съюз харчи милиони от държавата за детски спорт (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Левски


Цифрите и фактите, които казват, че Георги Тодоров трябва да води Левски за постоянно

Онзи ден колеги установиха, че Петър Хубчев е спечелил едва 51,5% от мачовете си начело на Левски. Затова за...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама