След драма Левски детронира Хебър и грабна Суперкупата по волейбол


След драма Левски детронира Хебър и грабна Суперкупата по волейбол
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

2777 0

Левски спечели волейболната Суперкупа на България, след като победи Хебър с 3:2 гейма (30:28, 25:22, 17:25, 23:25, 15:13). Двубоят се игра в бургаската зала "Младост" от 19:30 часа.

Това е първа Суперкупа за "сините", които попречиха на пазарджишкия тим да защити трофея си и остана с три отличия.  Най-много точки за успеха на Левски в мача отбеляза Венислав Антов - 32. Джулио Саби завърши двубоя с 28 точки за "тигрите".

Левски водеше с 2:0 на гейма, но изпусна добрата си преднина и се стигна до 2:2. В решителния пети гейм Хебър изоставаше в резултата с четири точки при 8:12. Все пак успя да изравни до 13:13, но столичани взеха две поредни точки и затвориха частта и двубоя.

Първият гейм бе изключително равностоен в голяма част от развитието му. "Сините" има 2 пъти преднина от 5 точки при 16:11 и 20:15, но от Хебър се спасиха чрез Джуило Саби, който направи 7 поредни точки на сервис.  След 25:25 Левски изпусна два геймбола, а Хебър - един, но все пак столичани спечелиха частта.

Във втората част ключово бе, кохато възпитаниците на Николай Желязков направиха три поредни точки, а след това поведе и с 24:21. "Сините" пропуснаха първия си геймбол, но успяха при втория след грешка на Виктор Йосифов.

В третия гейм Хебър категорично показа ппо-добра игра и успя да затвори с разлика - 25:17. В четвъртата част тимът на Желязков дръпна с 16:11, но Хебър направи много силна серия на сервис. Двата тима бяха равностойни до 23:23, но тогава Хебър бе по-стабилен и спечели последвалите 2 точки. В решителния пети гейм Хебър изоставаше в резултата с четири точки при 8:12. Все пак успя да изравни до 13:13, но столичани взеха две поредни точки и затвориха частта и двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички