След 14 години: Полша отново е №1 по волейбол в цяла Европа (ВИДЕО)


След 14 години: Полша отново е №1 по волейбол в цяла Европа (ВИДЕО)
Снимка: CEV

3933 0

Полша се превърна в големия победител по време на волейболното Европейско първенство. Победителят от Лигата на нациите спечели финала срещу Италия насред Рим пред повече от 11 000 зрители. 

"Дружина полска" изуми с представянето си и заслужено не даде нито един гейм на домакините - 3:0 (25:20, 25:21, 25:23). По този начин поляците детронираха актуалния европейски шампион, като Италия не успя за втори път през века да спечели надпреварата като домакин. 

Това е втори успех за Полша от подобна величина в историята на страната, след като европейски шампион става и през 2009 година. Трябва да се отбележи, че финалистите не бяха допуснали нито едно поражение по пътя към мача за трофея. 

Всъщност съперниците в събота вечер се познават много добре, тъй като по-рано през годината вече бяха играли два пъти. Те си размениха по един успех - първо Полша спечели с 3:1 в първата фаза на Лигата на нациите в Ротердам, след което италианците се наложиха със същия резултат на приятелския турнир "Хуберт Вагнер" в Краков.

Следете всичко най-интересно от света на волейбола със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички