Силвано Пранди: Винаги си поставяме максимални цели, такъв трябва да е манталитетът


Силвано Пранди: Винаги си поставяме максимални цели, такъв трябва да е манталитетът
Снимка: https://www.cev.eu/PhotogalleryArchive.aspx

1747 0

Българският национален отбор по волейбол ще участва в турнира Лига на нациите от 28 май до 21 юни 2021 година, а днес старши треньорът на отбора Силвано Пранди говори пред медиите, като заяви, че целите пред България винаги са големи и такъв трябва да бъде и манталитетът на тима:

"По отношение на очакванията, за които ме питате, винаги си поставяме максимални цели. Такъв трябва да бъде манталитетът на един отбор. Не можем да тръгваме с очаквания да станем четвърти, шести или десети. Целта е да се вземе максимумът от всеки мач. Знам, че е невъзможно да се спечелят всички срещи, но трябва да дадем максимума от себе си".

"Преди началото на тренировката президентът на федерацията Любо Ганев събра момчетата, за да им напомни за важността на турнира и да им пожелае успех. Ганев официално обяви пред играчите премиите, които ще получат при добро представяне в Лигата на нациите. Ако тимът успее да завоюва златото в надпреварата, той ще получи пълния награден фонд от 1 милион долара. При второ място отборът ще вземе 90% от наградния фонд, а останалите 10% ще са за БФВолейбол. За бронзови медали съотношението ще е 80% за тима, 20% за федерацията", добави Пранди.

От неговите думи стана ясно и че Цецо Соколов и Георги Петров ще се присъединят към съотборниците си малко по-късно:

"В понеделник Цветан Соколов и Георги Петров ще се присъединят към тима. Петров приключи по-късно участието си в клубното първенство. Цецо имаше здравословен проблем. Той трябваше да си направи операция на зъбите. На 15 май очакваме последния състезател - Радослав Парапунов, който в момента завършва сезона в универститета си в Хавай".

"Всички национални отбори сега започват подготовка. Повечето от тях не са играли мачове дълго време. Мисля, че сме при равни условия. Не бих могъл да ви кажа дали балонът в Римини ще е нещо позитивно, тъй като за първи път ми се случва нещо подобно. Според мен ключово ще бъде как всеки ще се адаптира към тази необичайна ситуация", заяви Силвано Пранди по повод условията, при които ще се проведе Лигата на нациите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички