Цветан Соколов си пожела да стане световен шампион с България


Цветан Соколов си пожела да стане световен шампион с България
Снимка: cev.eu

1075 0

Капитанът на националния отбор по волейбол на България Цветан Соколов даде обширно интервю, в което говори за "лъвовете". Той си пожела и да спечели световно първенство с националната фланелка.

"Възстановен-невъзстановен, аз имам желание да играя за националния отбор и винаги съм го имал. За жалост, се получи няколко пъти така че трябваше да взема решение дали да продължа да играя волейбол или да спра. И взех решението просто да пропусна националния отбор и да си направя операция. Сега съм тук здрав, да чукна на дърво. Наистина имам желание да играя за националния отбор на България, защото за мен този национален тим е със страшно голям потенциал и наистина страшно много се надявам да го покажем" - започна той пред "Код спорт".

"Наистина бих искал страшно много да спечеля титла на първо място с националния отбор. Ако трябва да избирам, бих казал световно първенство. Аз все още не се имам за един от най-добрите на поста си. За мен лично винаги трябва да искаш да подобряваш всеки един елемент в себе си и в играта си. Ако някой си мисли, че е най-добрият, мога само да го поздравя. Аз не смятам, че съм един от най-добрите, но се старая да бъда там. Искам с всеки един ден да ставам все по-добър, старая се да тренирам все повече и повече, да научавам нещо ново, защото докато си жив се учиш" - продължи Соколов.

Колкото до най-тежкия му момент в националния отбор от началото на кариерата му, той сподели: "След операцията се опитах за квалификацията за олимпиадата 2016 г. Прибрах се в България за лагера, все още не бях почнал дори да тренирам, както трябва с клубния отбор, тогава бях в Халкбанк. Спомням си, че по време на тренировката на свободна атака забих една топка и скъсах мускул под лопатката, което ме изкара извън игра за още два месеца. Най-трудният момент бих казал, че е когато ги гледах по телевизора. Когато знаеш, че би могъл да бъдеш там и да дадеш някаква помощ. Това може би са най-трудните моменти".

А националите по волейбол загряват за Лигата на нациите с турнир в Любляна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички