Силите на България не стигнаха за нов обрат над Канада


Силите на България не стигнаха за нов обрат над Канада
Снимка: http://worldleague.2015.fivb.com/

1077 0

След драматичната победа с 3:2 гейма над Канада вчера, националният ни отбор по волейбол записа поражение от същия съперник във втората среща помежду им в група С на Световната лига. Момчетата на Пламен Константинов отстъпиха с 1:3 (18:25, 19:25, 25:21 и 20:25).

Българският отбор започна добре, но като цяло съперникът доминираше през целия мач. Първата част бе спечелена категорично от Канада с 25:18.

Северноамериканците започнаха силно и втория гейм, като не пропуснаха да се възползват от грешки на "трикольорите". В крайна сметка геймът бе спечелен от съперника с 25:19.

Третият гейм показа, че България може да се надява на нов обрат, след като доминираха почти през цялото време. Геймът бе спечелен от родните национали с 25:21. В четвъртият гейм обаче канадците дръпнаха с 16:10 и въпреки че българите поизравниха играта, геймът бе спечелен от съперника с 25:20, който се поздрави с крайната победа.

Със спечелените три точки "кленовите листа" увеличиха аванса си на върха в тази група С от втора дивизия на Световната лига. Играчите на Глен Хоуг заемат първото място с 18 точки и 8 повече от нашия тим.

Загубата прекъсна серията от 4 поредни победи на "лъвовете" в най-комерсиалния турнир. В следващите двубои националите гостуват на Аржентина, а сблъсъците с южноамериканците са на 21 и 22 юни.

Топреализатор в мача с Канада стана Мирослав Градинаров, който реализира 18 точки (1 блок, 1 ас и 52% ефективност в атака). В основата на успеха за домакините пък бяха Джон Перин със 17 точки (2 блока, 1 ас и 48% ефективност в атака) и Стивън Маршъл с 12 (2 блока и 42% ефективност в атака).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички