България пак обърна Канада за нов триумф в лигата


България пак обърна Канада за нов триумф в лигата
Снимка: http://worldleague.2015.fivb.com/

1213 0

Българският национален отбор по волейбол победи Канада с 3:2 (25:20, 19:25, 25:22, 25:27, 12:15) в мач от 5-ия кръг от Група С във втора дивизия на Световната лига, който се игра в град Съмърсайд.

Нашите момчета изоставаха с 1:2, но за радост на своите сънародници, които бяха пропътували повече от 1000 километра от Монреал до залата, успяха да направят обрат и да запишат четвърти пореден успех. Победата е и втора поред за националите с 3:2 срещу "кленовите листа", след страхотния обрат, който направиха избраниците на Пламен Константинов във втората среща в "Арена Ботевград".

На поста разпределител очаквано в тази среща започна опитният Андрей Жеков, който изигра отличен двубой, но бе заменен от Любомир Агонцев в оспорвания тайбрек.

Най-резултатен със 17 точки за гостите пък бе диагоналът Данаил Милушев. Много силен мач направи и централният блокировач Теодор Тодоров, който завърши с 14 точки.

За северноамериканците с най-голям актив отново бе лидерът на тима Гавин Шмит - 17 точки.

Със спечелените 2 точки "лъвовете" се утвърдиха на второто място в групата с 10. Лидер е Канада с 15 точки, а двата отбора ще се изправят един срещу друг в неделя от 02:00 часа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички