"Ще говорим, но не на всяка цена": Мартин Стоев коментира евентуално завръщане в националния отбор на България


"Ще говорим, но не на всяка цена": Мартин Стоев коментира евентуално завръщане в националния отбор на България
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1288 0

Волейболният треньор Мартин Стоев даде пресконференция след завръщането на България U20 от Европейското първенство, където съставът му спечели бронзовите медали. Опитният специалист заяви, че тези "лъвчета" трябва да бъдат в основата на националния ни отбор през 2027 година:

"Вярвам, че тези момчета имат още да се развиват. През 2027 година те трябва да бъдат в основата на националния отбор, който ще се бори за класиране на Олимпийските игри в Лос Анджелис. Българска федерация волейбол направи всичко като организация за нас. Бронзовият медал от Европейското първенство сега осмисли работата ни през цялото лято", каза той, цитиран от "БТА".

50-годишният Стоев заяви, че никой не е разговарял с него за треньорския пост в мъжкия тим и е склонен да проведе разговори, но "не на всяка цена": "С мен никой не е разговарял. Не се е изяснило по какъв критерий се избира национален селекционер, а и не ми е предлагано нищо. За всеки е чест да води България. Това е витрината на българския волейбол. Ако ме потърсят, ще говорим, но не на всяка цена".

"За да имаме шансове за класиране за Олимпийските игри в Лос Анджелис, трябва да бъдем в Топ 10 на световната ранглиста, не на 23-та позиция. Трябва да се направи опит и за участие в Париж 2024. Не мога да излъжа и да обещая, че ще участваме на Игрите след две години. Имам определени условия и едно от тях е да не водя отбора само за една година. Ако ми предложат, искам да бъда начело и в квалификациите за Олимпиадата през 2028 година. Трябва да се направи тим с професионално отношение към работата и състезателите", категоричен бе треньорът на България от периода 2005 - 2008 година.

*Още новини на волейболна тематика ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички