Селекционерът на волейболистките: Оставането в Лига на нациите е като златен медал за България!


Селекционерът на волейболистките: Оставането в Лига на нациите е като златен медал за България!
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1265 0

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол (жени) - Лоренцо Мичели, изрази облекчението си, след като тимът запази мястото си в Лига на нациите. "Лъвиците" допуснаха 10 загуби в турнира, но останаха в него благодарение на двете си победи, точките от загубите с 2:3 и загубата на Хърватия в последния кръг.

"Това е огромен резултат за нашия отбор и за българската федерация. Много съм горд. От първия ден, в който започнах работа с тези момичета, виждам как се влагат и как се борят за резултатите си. С всеки турнир изглеждахме все по-добре. Сега, в Южна Корея, вече чувствахме характера и нивото си.

Българският отбор е съставен от млади състезателки. Но те имат толкова силен характер, с който компенсираха липсата на опит. От нас се искаше да победим Хърватия и Южна Корея - направихме го! Имахме голям шанс да се справим също с Доминиканска република, Германия и днес срещу Сърбия", коментира Мичели пред официалния сайт на БФ Волейбол.

"Безкрайно много се радвам за момичетата, за всички във федерацията, които ни повярваха. Успехът е като златен медал за България! Феновете трябва да се гордеят с Любо Ганев и неговия екип, които правят всичко възможно страната да има волейбол на най-високо ниво.

Проектът ни не е само за момичетата, които сега бяха в Лигата на нациите. Мислим за бъдещето. Няма да спра да си върша работата. Искам да участвам в развитието на българските таланти. А те са на терена! За месец и половина в Азия живяхме далеч от всички. Борихме се срещу всички на терена и успяхме. Затова съм толкова щастлив.

Няма много време за празнуване. Сега трябва да планираме подготовката за европейското първенство. Не е моментът да давам прогнози за очаквания. Момичетата ще имат две седмици да починат и отново се събираме заедно. Вече видяха какво е да играеш и живееш под напрежение. Много съм щастлив и поздравявам всички българи!", добави националният селекционер. Тази сутрин България допусна 10-ата си загуба в турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички