Сашо Попов: Без кръгла маса, това в "Арена Армеец" ще е само оазис, който ще издрънчи


Сашо Попов: Без кръгла маса, това в "Арена Армеец" ще е само оазис, който ще издрънчи
Снимка: БГНЕС

1322 0

"Клубовете, които са дали продукта за националния тим, вече не са на волейболната карта”. Това посочи треньорът на волейболния ЦСКА Александър Попов, цитиран от БГНЕС.

"Ние от ЦСКА трябва да правим бира, за да оцеляваме, Левски едвам събират отбор, за да не изпаднат, Славия отдавна са в Б група. Двата пловдивски отбора са в Б група. Клубовете, които са дали продукта за националния тим, вече не са на волейболната карта. Не знам кой ще ни чуе. Сега, когато съдбата е притиснала и другите спортове, се надявам да се чуе. Да се види, че има някакъв проблем и нищо не се случва. Трябва рано или късно да има кръгла маса с президентите на клубове, хора от министерствата и да се поставят картите на масата. Да се направи приоритет за спортовете, които носят радост на този народ, иначе потъваме. В противен случай това, което се случва в Арена Армеец, ще е една фасада и един оазис, който рано или късно ще издрънчи. В министерството сигурно чуват за проблемите ни, но май не им дреме особено”, добави Попов.

Той коментира и липсата на интерес от страна на спонсори и рекламодатели, като заяви, че спортът е кауза, а не бизнес проект.

"Спортът няма добавена стойност. Това не е завод за обувки — да развиеш проект и после да го продадеш. В спорта трябва да се влага, защото това е социален феномен и не може да има същата възвръщаемост, както обикновения бизнес. Спортът е с друго значение за обществото. Спортът може да обединява и който не го разбира, няма никога да го разбере”, каза той.

"В момента е по-важно да има показност и да се радваме на някакви успехи – Григор преди години, волейболистите сега и до там. Не знам колко беше полезно за българския волейбол този голям успех. Представете си да бяхме станали европейски шампиони с Левски и ЦСКА в Б група. Преди години ЦСКА беше на крачка от спечелване на европейския медал, а сега сме на крачка от изпадане. Докато има ръководство с единомишленици, ще кретаме. Специално за волейбола има деца. Владо се е захванал да помага. Ние каквото можем правим, а дали някой ще ни чуе, ние пак ще кретаме. Всички трябва да изпаднем в безтегловност, за да има някакви решения. Защото ако е само проблем на Левски или на ЦСКА, нещата не се решават. Има как да се случват нещата”, допълни Попов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички