Владо Николов: ЦСКА и "Левски" се нуждаят един от друг


Владо Николов: ЦСКА и "Левски" се нуждаят един от друг
Снимка: Eurovolleyball 2015/CEV

1224 0

"Надявам се един ден децата ми да играят за националния тим на България”. Това каза ветеранът във волейболния тим на България Владимир Николов, цитиран от БГНЕС.

"Както Левски има нужда от ЦСКА, така и ЦСКА има нужда от Левски. Грандовете са затова, за да се противопоставят, въпреки че в момента са поръждясали. Подобни инициативи със стартирането на волейболното училище имат за цел да използваме вълната и да привлечем повече деца във волейбола. Поканили сме хора, които по един или друг начин помагат и са съпричастни към идеята волейбол. Надявам се, че можем да направим конкретни стъпки за развитието на волейбола. Фандъкова се ангажира с развитието на масовия спорт в София и подпомагането на волейболното училище. Все още няма да разкривам детайли около помощта й, за да не е предизборно. Идеята е училището е да е в две направления – за високо спортно майсторство и второто направление е масов спорт. Момчета и момичета, които не искат да се занимават професионално да играят волейбол", разясни Николов.

"Надявам се да се намерят хора да помогнат на волейбола. Всички се радваме на успехите, които постигнахме с националния отбор, но реално юношите в момента са бъдещето, което след няколко години ще е националния тим. Надявам се да събудим интерес в хората, които могат да помогнат. Надявам се клубният волейбол да стане привлекателен за рекламодатели”, каза още той.

Силната фигура във волейболния тим на България разкри, че се надява един ден синовете му да играят за България, като освен това и разкри какви трудности са преминали със съпругата му във Франция, за да изкарат български паспорт на последния им син Филип.

"Надявам се един ден синовете ми да играят волейбол. Тази година, когато се роди Филип, беше много трудно да му изкараме български паспорт. Имахме буквално 150 неуспешни опита за връзка с посолството в Париж и в крайна сметка решихме нещата с връзки. Надявам се, един ден децата ми да играят за националния тим на България”.

По повод състезателната си кариера и предстоящата олимпийска квалификация, Николов каза: "Ще прекъсна да играя за националния отбор не от нежелание, а от липса на физически възможности. Групата ни за олимпийската квалификация е трудна, но не е по-трудната. По-добре да играем с Белгия, Германия и Полша, отколкото с Франция, Сърбия и Русия”.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички