Салпаров изрази готовност да се върне в националния, има идея за Казийски


Салпаров изрази готовност да се върне в националния, има идея за Казийски

2519 0

Един от играчите, които бяха в основата на силните години на националния отбор по волейбол на България през този век - Теодор Салпаров, призна, че е готов да се завърне за "лъвовете". Той коментира и евентуално завръщане на показващия отлична форма и на 38 години Матей Казийски.

"Владо Николов е един от хората, които ме карат да се връщам в националния отбор. Той е малко по-директен и е човек, който мисли за доброто на представителния ни тим. Да кажем, че има малко по-други философски мнения за националния отбор" - започна Салпаров пред колегите от bTV.

"Само ако върнеш Матей Казийски, не само ще се напълни залата, но ще има и хора по клоните на дърветата заради него по време на европейското първенство България. Дали ще има по-добри крайни нападатели от него, Цветан Соколов, Алекс Николов или Мартин Атанасов? Виж само какво прави Матей през последните две години в Италия. Гледам какво прави на това ниво на 38 години. Така и Соколов ще заиграе, няма да чакат само на него.

Имам идея да поговорим с Казийски. Бих отишъл до Италия, когато шампионатът свърши. Ще бъда много щастлив, ако той се завърне в националния отбор. Ако на тези години, аз, той и по-опитните можем да помогнем на тима за едно добро класиране на европейското и на олимпийската квалификация… Няма гаранция, но вероятността ще стане много по-голяма.

Ако можеш да дадеш това за развитието на българския волейбол, което в момента куца, всеки ще каже браво. Матей не е злопаметен човек, той е много здраво стъпил на земята" - сподели още Салпаров. Именно мач на България поставя старта на Лигата на нациите 2023.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички