Пламен Константинов отговори на въпрос за Матей Казийски и обяви, че Андрей Жеков влиза в щаба му


Пламен Константинов отговори на въпрос за Матей Казийски и обяви, че Андрей Жеков влиза в щаба му
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3708 0

49-годишният Пламен Константинов даде първата си официална пресконференция, след като се завърна на поста старши треньор на националния отбор по волейбол на България.

"Националният отбор винаги е бил нещо специално за мен, винаги е било удоволствие да се работи за него. И като състезател, и като треньор това винаги е било нещо специално за мен", сподели Константинов, цитиран от "Sportal".

На въпрос за своите цели той заяви, че иска да върне вярата на феновете в отбора, но не е нужно да се поставят големи очаквания, защото това пречи:

"Никога не съм имал друг интерес извън добрата игра на отбора и това да радваме хората и любителите на спорта. Да се опитаме да върнем позициите на националния отбор и вярата на феновете, че той може да играе добър волейбол, без да си поставяме големи очаквания. Според мен това тежеше на момчетата през последните години".

Новият-стар треньор на България бе запитан и по темата "Матей Казийски" и бе категоричен, че "вратата" за него е широко отворена:

"Матей е в списъка на моите желания, да. Няма треньор, който да иска да се лиши от него в състава, въпросът е дали той ще намери мотивация да изиграе една година с националния отбор. Доста години минаха, но до ден-днешен Матей е един от топ състезателите ни и на тези години показва изключително ниво. Не сме водили личен разговор, но моето желание е той да бъде в националния отбор"

*Пламен Константинов, който бе начело на "лъвовете" между 2014 и 2018 година, разкри и че бившият разпределител Андрей Жеков ще бъде един от неговите помощници, а останалата част от щаба му ще бъде обявена на по-късен етап!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички