България премина с лекота и през Румъния на Евроволей 2019


България премина с лекота и през Румъния на Евроволей 2019
Снимка: https://www.cev.eu/PhotogalleryArchive.aspx

8947 0

Националният отбор по волейбол на България записа втора поредна победа с 3:0 (28:26, 25:20, 25:20) на Евроволей 2019. Играчите на Силвано Пранди не оставиха никакъв шанс на Румъния и заслужено се поздравиха с успеха.

След като вчера стартираха с експресно 3:0 над Гърция, днес "трикольорите" повториха упражнението. Успехът можеше да дойде доста по-бързо, тъй като тимът на Пранди успяваше да натрупа сериозен аванс в средата на всеки един от трите гейма, а в последствие да го изгуби. В крайна сметка класата на играчите в зелено и бяло си каза думата и те затвориха всяка една от частите в своя полза.

Най-резултатен за България бе Мартин Атанасов, който завърши с 15 точки (3 аса). Тодор Скримов добави още 14 (3 аса), а Цветан Соколов завърши с 12 (2 аса, 2 блока). Отново основно оръжие на България бе блокадата, като централните ни блокировачи Светослав Гоцев и Виктор Йосифов завършиха съответно с 4 и 3 точки от този елемент. 

Утре България продължава мачовете си от груповата фаза. Следващият ни съперник е Португалия, а срещата е с начален час 21:35.

ПЪРВИ ГЕЙМ

Първата част на мача започна отлично за България и още в началото тимът ни стигна до брейкбол след ас на Мартин Атанасов за 5:3. При 9:7 и флотът на Георги Сеганов свърши работа, за да може авансът на тима ни да набъбне до три точки - 10:7.

Подобно на вчерашния ден, и днес блокадата на "трикольорите" също заработи, като именно чрез този елемент момчетата на Силвано Пранди поведоха с 14:9, което доведе до почивка за тима на Румъния.

"Трикольорите" продължаваха да контролират случващото се в залата в Монпелие и поддържаше аванса си от пет точки. Последва леко разконцентриране в играта на България и северните ни съседи върнаха част от изоставането си, но с успешна атака на Тодор Скримов бе сложен край на серията на съперника - 21:18. Последва обаче нова атака на Румъния и след грешка на Соколов за 21:20, Силвано Пранди реши да вземе прекъсване и да успокои играчите си.

Цветан Соколов трябваше да поправи грешка в посрещането на съотборниците си, но атаката му бе отразена от играчите на Румъния, а след това последва и контра, която изравни резултата - 22:22. Първият геймбол в мача бе за България при 24:23, но сервис в аут на Виктор Йосифов върна равенството. Николай Пенчев пък замени Тодор Скримов в опит да помогне в посрещане. Последва грешка край мрежата на Румъния за 26:25, но Светослав Гоцев бе спрян в центъра - 26:26. В края обаче Мартин Атанасов направи ас, който сложи точка на спора след 28:26.

ВТОРИ ГЕЙМ

Втората част започна с успешна атака на България и веднага след това дойде и блокада от ръцете на Гоцев за 2:0. Грешка в полето на Румъния покачи аванса ни до 3:0, а серията на Гоцев от блокади продължи за 5:2. Последва грешка в подреждането при наш начален удар, а веднага след това Цветан Соколов "заби" блокада за 7:2, а Гоцев заби и ас за 8:2 и таймаут за Румъния.

Северните ни съседи отговориха с ас за 8:4, а след това и Соколов докосна мрежата при атака преди Скримов също да сгреши - 8:6 и почивка за Пранди. България си върна аванса в гейма след нова "порция" блокади, като този път се "включи" и Виктор Йосифов. Успешна атака на Атанасов и ас на Скримов покачиха на 14:7, а след това и Йосифов атакува успешно през центъра - 15:7. 

Авансът се запази до 17:10, когато Румъния направи две точки, но Соколов атакува мощно от зона 4 и сложи край на негативната за нашия тим серия. Последва обаче нова неприятна за "лъвовете" серия и отново разликата на България бе стопена до само две точки, подобно на първия гейм - 18:16. Все пак сънародниците сториха нужното, за да натрупат нов актив и да стигнат до нов геймбол, който Атанасов с атака по правата от зона 4 превърна в последна точка за частта - 25:20.

ТРЕТИ ГЕЙМ

Третата част започна равностойно, носамо до 4:4. Последваха две поредни блокади и успешна контра атака на Цветан Соколов за 7:4. 

Съставът на Силвано Пранди отново дръпна сериозно и след ас на Атанасов за 13:7, съперникът ни прибегна до таймаут. Както в предишните два гейма, отново Пранди бе принуден да взима почивка, след като авансът на България бе намален до 19:15. Все пак "лъвовете" не позволиха изненада и в тази част и се поздравихе с нова победа в три гейма след 25:20.

Преди мача

Отборът на България стартира успешно Евроволей 2019, като се наложи с 3:0 над Гърция в откриващия мач на шампионата. Днес играчите на Силвано Пранди се изправят срещу друга държава-съседка в лицето на Румъния.

В лагера на националите се очаква нова победа в три гейма за тима ни, преди да дойдат сериозните мачове в групата ни - тези с Франция и Италия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички