Треньорът на Италия: България, ако играе на максимума, показва много качествен волейбол

Селекционерът на Италия Джанлоренцо Бленджини се изказа много ласкаво за съперника на своя тим на Евроволей 2019 тази вечер - България. Двата тима се изправят един срещу друг довечера от 20,30 часа, а след това "адзурите" се изправят срещу Франция, която снощи разби "лъвовете" с 3:0.

"Ще се изправим срещу два отбора, които могат да играят волейбол от най-високо качество. Два отбора, които, ако играят на максимума, който могат, показват много качествен волейбол. България в предолимпийския турнир, например, показа много високо ниво на волейбол. Очакват ни два много трудни мача, но ще се изправим срещу тях един по един, така че в момента сме концентрирани върху България", заяви Бленджини, цитиран от repubblica.it.

България премина с лекота и през Румъния на Евроволей 2019

Националният отбор по волейбол на България записа втора поредна победа с 3:0 (28:26, 25:20, 25:20) на Евроволей 2019. Играчите на Силвано Пр...

"Предстоят ни мачове с преките ни конкуренти за завоюването на първите две места в група А. България и Франция са най-силните противници от техническа и тактическа гледна точка", добави централният блокировач Матео Пиано.

"Имаме двойна конфронтация с България и Франция, която ще ни даде важни индикации, скоба от трудни и решителни предизвикателства, които наистина ще ни кажат как сме на половината път през конкуренцията", добави една от звездите на тима - Иван Зайцев. А какво каза за мача с Италия Цветан Соколов вижте в този материал.

Още по темата

Please select answer!