Русия отива на Олимпиада след разгромен обрат над Франция


Русия отива на Олимпиада след разгромен обрат над Франция
Снимка: Gulliver/Getty Images

1441 0

Франция записа първата си загуба от Световната лига насам, и то в най-неподходящия момент. Европейският шампион загуби финала на турнира в Берлин от Русия с 3:1 (14:25, 25:16, 25:23, 25:21) и така Сборная отива на Олимпийските игри в Рио де Женейро през лятото.

Загубата на "петлите" е неочаквана с оглед на мача от груповата фаза на турнира, в който те спечелиха с 3:1, а освен това те спечелиха последните 2 големи турнира във волейбола. Също така те почнаха ударно днес, след като спечелиха първия гейм с 25:14. 

Владимир Алекно обаче промени завъртането на своя отбор, с което успя да обърка съперника на Русия. Сборная изигра невероятен втори гейм, спечелен на 16, а в края на третата част дръпна с 4 точки разлика, които бяха достатъчни на тима, за да спечели с 2:1.

Опрени до стената "петлите" не успяха да реагират, задържайки се в гейма до 11:12. Тогава Алекно взе таймаут, а Русия спечели следващите 5 точки, с което си гарантира и успеха в турнира.

Франция пък ще участва на още един олимпийски турнир, където ще е и отборът на Полша. По-рано днес поляците стигнаха до 3:2 над Германия и се класираха за турнира в Япония. Там още един отбор ще се класира напред.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички