Гибона призна за подмладяване на отбора и избухна срещу FIVB


Гибона призна за подмладяване на отбора и избухна срещу FIVB
Снимка: Eurovolleyball/CEV

976 0

Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов призна, че следва период на подмладяване в неговия състав. Бившият посрещач коментира състоянието на отбора и решаващия мач срещу Русия, загубен категорично от родните национали.

"След като приключи Олимпийският цикъл ще има подмладяване на отбора и ще се разчита на други хора. Играчите, които бяха в Берлин се опитаха с каквото могат да помогнат на отбора. Не можем да виним някого, че има по-ограничени възможности", коментира Константинов след завръщането от Берлин. 

"Не можахме да изиграем на ниво най-важния за нас мач срещу Русия. Там загубихме практически шанс за влизане в четворката. Относно мача със Франция, аз не си спомням да сме изиграли един мач на честта както трябва, след като не сме изпълнили вече поставената цел. Руснаците определено не са в перфектно състояние, но очевидно и ние не бяхме на нивото, на което бяхме на Европейското първенство.

Основната причина за слабото ни представяне бе отсъствието на ключови играчи. След мача с Финландия аз и момчетата имахме надежда, че можем да постигнем нещо повече. Оказа се обаче, че не сме готови да играем на това ниво". 

В допълнение Гибона изрази сериозното си недоволство в промяната на регламента за олимпийския волейболен турнир, според който има едва 5 квоти за отбори от Европа. Според него, на предстоящата надпревара в Рио де Женейро ще има много по-слаби отбори от тези на Стария континент, които няма да имат привилегията да участват на Олимпиадата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички