Равносметката: Какво видяхме и от кого бяхме разочаровани през волейболната 2018 година


Равносметката: Какво видяхме и от кого бяхме разочаровани през волейболната 2018 година
Снимка: italy-bulgaria2018.fivb.com/en/

4349 0

2018 година си заминава. Остават само няколко дни до Нова Година, а както се казва – през Новата Година – нов късмет. Дано е така и за българския волейбол, който не успя да ни зарадва и през тази година.

2018 година в България ще се запомни с три волейболни новини – Световното първенство, на което бяхме домакини заедно с Италия, преизбирането на инженер Данчо Лазаров за n-ти път за президент на Българската федерация по волейбол (въпреки че подчерта и повтори няколко пъти, че след Мондиал 2018 ще се оттегли от поста си), а също и с любимата новина на българския фен на волейбола – картотекирането на Робертланди Симон, който вече всеки знае, че милее да играе за страната ни.

Ако трябва да започнем със случилото се през лятото, не можем да подминем участието ни в турнира Лига на нациите. Националният отбор по волейбол на България завърши на 11-о място, което е достатъчно за тях да запазят мястото си в А дивизия и за следващата година. Както е известно от регламента, България, Австралия, Канада и Южна Корея бяха сред тимовете, които могат да изгубят позицията си сред най-добрите в света. Все пак играчите на Пламен Константинов завършиха с 6 победи и девет загуби. Изненадващо най-трудно за „трикольорите“ бе при домакинството им в София. Тогава те загубиха с 2:3 от Сърбия, с 0:3 от Австралия и с 0:3 от Русия. Последва обаче реванш във Варна, когато загубихме с 0:3 от Франция в първата среща, но последваха победи над Канада и Бразилия.

РУСИЯ СПЕЧЕЛИ ДОМАКИНСТВОТО НА МОНДИАЛ 2022

Последва и дълго чаканото Световно първенство. Дворецът на Културата и Спорта във Варна прие мачовете от Група D, където беше и България. Сънародниците ни тръгнаха с ударно 3:0 над Финландия, но загубата с 1:3 от Иран дойде като леден душ върху играчите на Пламен Константинов. Те нямаха право на грешка до края на груповата фаза и продължиха с 3:0 над аутсайдера Пуерто Рико и същия резултат срещу младия тим на Куба. В последната среща България се изправи срещу световния шампион Полша, като срещата бе загубена с 1:3, което означаваше по-тежки съперници в следващата фаза.

Виктор Йосифов и компания се преместиха в София за втората групова фаза. Там попаднахме в група със САЩ, Канада и отново Иран. Стартирахме ударно с 3:0 срещу „персите“, но последваха загуби от двете страни от Северна Америка, за да напуснем турнира като трети в тази Група G и да останем на 11-а позиция. Няколко дни след края на Мондиал 2018 БФВ и треньорът Пламен Константинов прекратиха съвместната си работа, като „лъвовете“ все още нямат национален селекционер.

ЯСНИ СА СЪПЕРНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ПО ПЪТЯ КЪМ ТОКИО 2020

Известно време след края на Световното първенство се появи и новината за Робертланди Симон. Вицепрезидентът на БФС Любо Ганев обяви, че кубинецът имал желание да играе за България и за това родната федерация ще даде определена сума пари, за да може в най-скоро време централният блокировач да облече екипа на родината ни. От тогава тази тема не се коментира, незнайно защо.

Черешката на тортата във волейболната 2018 година дойде през есента. Инженер Данчо Лазаров, който през 2015 година гордо заяви, че това е последният му мандат, бе преизбран за пореден път на събранието в Казанлък и оглави БФС поне до 2021 година, което е „най-добрата новина“ за най-обичания колективен спорт в България!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички