България отново ще е домакин на два турнира от Лига на нациите


България отново ще е домакин на два турнира от Лига на нациите
Снимка: http://italy-bulgaria2018.fivb.com/en/

1461 0

Феновете на волейбола в България отново ще могат да се насладят на мачове от най-високо ниво. Отново два български града ще приемат турнири от надпреварата Лига на нациите, но този път София няма да е сред тях.

Дворецът на Културата и Спорта във Варна ще бъде домакин на турнир от третия уикенд на надпреварата, която по традиция се провежда в началото на лятото. Япония, Австралия и Италия идват в морската ни столица, за да се изправят срещу националния отбор на България.

Последната седмица пък зала "Колодрума" в Пловдив ще бъде домакин на турнир от последния уикенд. Тогава в родината ни пристигат САЩ, Сърбия и Иран.

Днес бе публикуван форматът на състезанието, който ще бъде непроменен в сравнение с 2018 година. 16 тима стартират с мачове на принципа всеки срещу всеки, като България, Португалия, Канада и Австралия ще трябва да се борят, за да не изпаднат, а останалите 12 тима имат запазено участие сред най-добрите 16 за следващите четири сезона. 

ЯСНИ СА СЪПЕРНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ПО ПЪТЯ КЪМ ТОКИО 2020

В първия уикенд България се изправя срещу Аржентина, Канада и Португалия в Южна Америка. Следва пътуване до Китай за мачове с домакините, Франция и Полша, след което ще се приберат във Варна за мачовете пред родната публика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички