Въпреки обещанието за оттегляне: Данчо Лазаров ще води волейбола до 2021 година


Въпреки обещанието за оттегляне: Данчо Лазаров ще води волейбола до 2021 година
Снимка: БГНЕС

3673 0

На общото събрание на Българска федерация по волейбол в Казанлък днес инж. Данчо Лазаров бе преизбран за президент и ще води федерацията поне до 2021 година.

Президентът и вицепрезидентът на CEV Александър Боричич и Ренато Арена също присъстваха на събранието. Боричич определи организираното Световното първенство в България и Италия това лято за най-доброто, което волейболът е виждал и похвали БФВ.

Ренато Арена също поздрави родната управа за организацията и повреждането на състезанието, като не бе подмината и добрата работа на Спортното министерство начело с Красен Кралев. Инж. Данчо Лазаров също получи поздравления за лидерските си качества преди и по време на Мондиал 2018.

Припомняме, че през пролетта тази година инж. Данчо Лазаров обяви, че това ще бъде последният му мандат като президент, като той е начело на БФВ от 2002 година. 

"Световното първенство през есента ще е последният ми голям форум като председател на волейболната федерация. Когато се зададе възможност България след толкова години да организира световно, защо да не го направим?", заяви Лазаров в интервю пред "Диема Спорт".

Освен това преизбраният президент бе и главно действащо лице в скандала през 2012 година. Тогава Радостин Стойчев изведе тима до място сред най-добрите в света и съответно класиране за Олимпийските игри в Лондон. Последва обаче грамаден скандал, при който Стойчев и голямата звезда на тима Матей Казийски отказаха да участват. И до ден днешен най-добрият волейболист в историята отказва да се състезава за представителния ни тим.

Общото събрание в Казанлък взе и решение за промени в Устава на БФВ, съобразно изискванията на новия закон за физическото възпитание и спорта. Той ще влезе в сила от януари 2019 година. Освен това бе взето решение Данчо Лазаров да е начело на Федерацията до 04 април 2021 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички