Радо Стойчев: С Матей не сме скарани


Радо Стойчев: С Матей не сме скарани
Снимка: Gulliver/Getty Images

1574 0

Треньорът на Тренто Радостин Стойчев отрече слуховете, че с Матей Казийски са скарани и му е благодарен за всичко, което са постигнали в италианския тим.

„Матей изпълни едногодишния си договор с Тренто. Клубът, феновете, всички са му много благодарни. Направи и жертва, поради финансовите условия, които можехме да му предложим. С Матей не сме се скарали. Нормално е той да търси друга реализация. Нашият отбор не може да му предложи адекватно заплащане. Когато разликата е в пъти, не е реално да искаме той да жертва собствената си кариера. Благодарен съм му за направеното в Тренто.“, заяви Стойчев в предаването „Спортна треска“ по БНТ.

„Сега започваме нов проект в Тренто. Отборът ни ще бъде на доста добро ниво, но ще отстъпва на три-четири тима в Италия като селекция. Има проект за подобряване на финансирането, така че да се върнем отново на световно ниво. Тогава Матей и много други, които напуснаха, отново ще имат място в нашия отбор.“, добави треньорът.

„Матей ще вземе решение, знам за офертите към него от чужбина и каква стойност имат. Това не означава, че той не е добре дошъл в Тренто.“, сподели още Радостин Стойчев.

Той коментира и ситуацията в българския волейбол: „Много хора са смачкани от системата в България от години. Когато някой я прескочи, те не могат да го понесат, не говоря за моята лична ситуация. Може да се направи еквивалент между случващото се в държавата ни и във волейбола.“

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички